Vacuümtechnologie - Totaalconcept aanbod

Aangezien kennis, net als een lekkere maaltijd, beter is als het gedeeld wordt, vermarkt Deliva niet langer enkel de diensten, maar wel het volledige concept van vacuüm garen. Dat doen we door een kant-en-klaar pakket aan te bieden, waarbij een stapsgewijze begeleiding, van infrastructuur tot commercialisatie, de klant zal ondersteunen om zich tot een volwaardig bereider van vacuümmaaltijden te ontwikkelen. 

Vacuümtechnologie 

‘Delicious Vacuüm’, kortweg ‘Deliva’ werd opgericht in 1991. Op vraag van dienstverlenende bedrijven, overheden, horeca en grootkeukens, besloten wij met sous-vide bereide maaltijden tegemoet te komen aan de wensen van de kritische eindconsument. Door deze ‘slow cooking’ techniek, waarbij voedingswaren vacuüm worden verpakt en daarna langzaam gegaard, groeiden we uit tot een onmiskenbare partner op de markt van leveranciers aan industriële (groot)keukens. Onze bereidingen zijn uitermate geschikt voor elk type keuken: bedrijfscatering, evenementencatering, seniorenresidenties, ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven etc. De toegepaste bereidingstechniek belooft een behoud van smaak en garandeert een lange ‘vers’houdbaarheidsdatum, wat logistiek een zeer interessant gegeven is.

Kennisoverdracht

Elke kok is ervan overtuigd: hoe langer een gerecht gaart, hoe beter het resultaat.En dat weten ook wij bij Deliva. Daarom hebben we ons onderzoek en de ontwikkeling van de vacuümtechnologie 50 jaar opgebouwd en is deze nu klaar om voorgeschoteld te worden. De kennis om een fabriek op te starten om maaltijden vacuüm te bereiden was nog nergens instant verkrijgbaar. Tot vandaag.

Kant-en-klaar pakket

De eerste stap in het proces om onze klant klaar te stomen tot een volwaardig bereider van vacuümmaaltijden is het plannen en ontwikkelen van de infrastructuur ter plaatse. Vragen over de vereisten waaraan de fabriek moet voldoen, het aantal vierkante meters, de ideale indeling en het machinepark, worden tijdens overlegsessies beantwoord door onze ingenieurs. Uiteraard steeds in functie van de output, volledig op maat en met mogelijkheid tot uitbreiding. Eens de ruwe basis gelegd is, is het tijd om een ziel in de infrastructuur te brengen. Daarom doet Deliva aan opstartbegeleiding. Dat gaat van het operationeel maken, het opmaken van de hygiëneplanning, de begeleiding bij het aanwerven en opleiden van het juiste personeel, tot de uiteindelijke overdracht van de vacuümtechnologie. Onze jarenlange ervaring, kennisopbouw en trial-and-error die we zelf hebben ervaren op dit terrein, stelt ons in staat om te behoeden voor mogelijke valkuilen bij de overdracht van de technologie. In een volgende stap onderzoekt ons R&D-team hoe klassieke, lokale recepturen vertaald kunnen worden naar de vacuümbereidingstechniek. Afhankelijk van de vraag of de specifieke markt onderzoeken en ontwikkelen we nieuwe recepturen. Ten slotte helpt Deliva bij de commercialisatie van de diensten. Hoe, wat en in welke markt wil de klant de bereidingen implementeren? Per markt bieden we een specifiek aanbod aan, maken budgetten op en leggen contacten met leveranciers.

Het pakket dat we aanbieden is steeds maatwerk in functie van de voorgeschiedenis, de markt, doelgroep en doelstellingen van de klant. Het nauwgezet volgen van elke stap van dit uitgebreide recept staat garant voor een (h)eerlijk, succesvol eindresultaat.    

 Internationale knowhow-overdracht

Deliva heeft verscheidene internationale referenties waarbij de implementatie van de vacuümtechnologie een duidelijke toegevoegde maatschappelijke waarde betekende.

  • Mexicali – Mexico
  • Pietersaari – Finland
  • Istanbul – Turkije
  • Moskou – Rusland
  • Kirov – Rusland
  • Vladivostok – Rusland