25.04.2023

Job in de kijker: Antonietta

Wie bij Deliva binnenkomt, kan niet naast de stralende verschijning van Antonietta kijken. Ze is meestal in de weer met stofzuiger of dweil, maar neemt gegarandeerd de tijd om je hartelijk te verwelkomen. Hoog tijd om haar eens aan het woord te laten over haar job.

Hoelang werk je hier al?

Antonietta: “Ik werk hier intussen bijna vijf jaar. Ik begon hier met een maand vervanging, en toen die werknemer helemaal wegviel, contacteerden ze me terug. Eerst heb ik hier een tijdje via Ago gewerkt, en sinds 2019 ben ik vast in dienst bij Deliva.”

 

Welke taken voer je hier uit?

Antonietta: “Ik ben eigenlijk poetsvrouw. Ik zorg ervoor dat alle kantoren proper zijn, en poets de gangen, de toiletten, … Zowel boven als beneden. Eigenlijk doe ik zo’n beetje vanalles. Er zit veel variatie in mijn job.”

 

Hoe ziet je dag eruit?

Antonietta: “Ik begin altijd om zeven uur en stop meestal rond half drie. Het zijn pittige dagen. Vaak denken mensen dat de job niet veel voorstelt, maar er komt toch wel wat bij kijken. Maar die uren zijn ideaal voor me, dan ben ik er voor mijn twee kinderen na schooltijd. Ik werk 4/5e. Ik ben elke dag hier, behalve vrijdag. Dan vervangt iemand van Clean Minds me.”

Heb je altijd al in het onderhoud gewerkt?

Antonietta: “Helemaal niet. Toen ik veertien was, begon ik op leercontract als kapster. Dat deed ik tot mijn vierendertigste. Ik heb ook even gewerkt in een groothandel voor kappersproducten. En dan ben ik per toeval in die vervanging gerold via iemand die ik kende.”

Da’s wel een hele verandering. Poets je graag?

Antonietta: “Ik ben iemand die écht heel graag kuist. Thuis is het ook altijd netjes. Tja, sorry. (lacht) Hier associëren ze me allemaal met mijn witte stofzuiger. Je zou het misschien niet meteen zeggen als je me ziet, maar toch is het zo.”

Dat is wel waar. Je bent altijd heel mooi gekleed. Da’s vrij atypisch. Veel poetsvrouwen hebben een werk-outfit. 

Antonietta: “Ik vind dat niet van mezelf, want ik loop altijd zo rond. Maar dat was wel mijn enige vereiste toen ik hier kwam werken: mijn eigen outfit mogen dragen. De dag dat ze me een uniform opdringen, kom ik niet meer. Ik kleed me echt hoe ik me voel. De mensen zijn dat hier intussen wel gewend denk ik.”

Meer dan poetsen

Je doet eigenlijk toch veel meer dan enkel poetsen?

Antonietta: “Eigenlijk wel. Voor mij blijft het niet bij enkel mijn vaste taken. Ik voél me ook niet echt een poetsvrouw. Dat wordt eigenlijk nooit zo tegen mij gezegd.

Ik ken hier alle mensen en praat ook met iedereen. Ik stel bezoekers graag op hun gemak als ze hier aankomen, voorzie een tasje koffie, … Achteraf ruim ik de vergaderzalen op. Dat zijn dingen die ik ook heel graag doe.”

 

Waar haal je het meeste voldoening uit?

Antonietta: “Ik kan er echt van genieten als alles weer proper is en blinkt. Ik kan die trap vier keer op een dag doen: ik wil géén voetstappen. Ik heb doorheen de jaren respect gecreëerd voor mijn werk. De toiletten zagen er vroeger niet uit, en intussen blijven die altijd netjes. Dat is volledig vanzelf gegaan. Wat je geeft, krijg je terug, denk ik dan.”

Mijn collega's maken mijn job fantastisch!

Antonietta

Vrienden voor het leven

Wat vind je zo leuk aan werken bij Deliva?

Antonietta: “In het begin twijfelde ik of ik deze job lang zou volhouden, maar mijn collega’s maken het de moeite. En Hans en Marleen zijn heel toffe bazen. Ze kennen iedereen bij naam en je kunt altijd bij hen terecht als er iets scheelt. Ik heb hier echt vrienden voor het leven gemaakt. De sfeer is geweldig.”

We horen ook vaak lovende woorden over het eten. Heb je een lievelingsgerecht?

Antonietta: “Ik eet iedere dag van Marleen haar verse salades en combineer met cracottes. Want ik heb me een beetje mispakt aan al dat lekkers toen ik hier kwam werken. Ik was 25 kilo aangekomen! Intussen ben ik die gelukkig weer kwijt, maar ik let er nu wel beter op. Op donderdag deel ik wel altijd een sitostick met Peter Goossens!” (lacht)

Meer van dit?

Job in de kijker: Marleen
27 april 2023

Job in de kijker: Marleen

Iedereen die al eens bij Deliva kwam, is het er unaniem over eens: de kantine is dé place to be. Want daar word je goed gesoigneerd. Of je nu zin he...
Lees meer
Job in de kijker: Chauffeur
30 november 2022

Job in de kijker: Chauffeur

Lars werkt intussen zo’n drie jaar als chauffeur bij Deliva. Hij rijdt voornamelijk naar klanten in de Ardennen, Luxemburg en Frankrijk. Ook stoomt hij de nieuwe chauffeurs klaar voor hun l...
Lees meer
Job in de kijker: Technieker
30 november 2022

Job in de kijker: Technieker

Massimo werkt sinds 2009 bij de Technische Dienst als onderhoudstechnieker. Hij groeide door tot ploegbaas en leidt vandaag een team van drie techniekers.
Lees meer