16.03.2023

Job in de kijker: Kruidenmeester Jean-Pierre

Jean-Pierre is een man die elke dag kruiding geeft aan het leven. Neem dat gerust letterlijk, want met een functie als kruidenmeester zit hij daarvoor op de ideale plek. Hij vertelt zelf wat zijn welluidende titel nu juist inhoudt.

Hoelang werk je al bij Deliva?

Jean-Pierre: “Ik geloof intussen al zo’n elf à twaalf jaar. De tijd gaat snel.”

Kan je even toelichten wat deze job precies inhoudt?

Jean-Pierre: “Mijn belangrijkste taken zijn de kruidenmengelingen samenstellen, alles afwegen en klaarzetten voor de productie.”

Hoe ziet jouw dag er ongeveer uit? 

Jean-Pierre: “Elke dag ziet er eigenlijk heel anders uit. Daarom ga ik altijd eerst de planning na om te zien waarmee ik moet beginnen. Op de touchscreen verschijnen alle ingrediënten die nodig zijn voor de bereiding van een bepaalde receptuur. Daar kan ik dan ook de juiste hoeveelheden aflezen. Ik werk eigenlijk altijd alleen, maar kom elke dag in contact met verschillende afdelingen, zoals Productie, Kwaliteit en Logistiek. Zo wordt het toch een beetje teamwork. Die samenwerking verloopt trouwens uitstekend!”

Welke capaciteiten moet je hebben als kruidenmeester? 

Jean-Pierre: “Je moet over een gezonde portie verantwoordelijkheidszin beschikken en toch wel een groot aantal taken op je willen nemen. Ook moet je je hoofd koel kunnen houden onder druk en gewoon doen wat je moet doen. Want het werk op zich is niet echt stresserend, maar er zijn toch wel wat organisatieskills nodig om alles in goede banen te leiden.”


Hoe ben je bij Deliva terechtgekomen?

Jean-Pierre: “Destijds solliciteerde ik voor een job als ‘gewone’ productiemedewerker. Ik werd aangenomen en heb dan een jaar of vijf pasta gekookt. Toen de vacature van kruidenmeester vrijkwam, besloot ik mijn kans te wagen. En met succes: ik mocht beginnen!”

Waarom koos je ervoor om te solliciteren voor deze functie? 

Jean-Pierre: “Het is een leuke job en elke dag is anders. Er zit veel variatie in deze functie, dat sprak me wel aan.”


Is Deliva een goede werkgever? Wat maakt werken hier zo leuk?

Jean-Pierre: “Deliva is een heel goede werkgever. Ik vind dat ze heel veel aandacht aan de werknemers besteden. Ook aan je werk-privébalans. En er wordt regelmatig gesproken over je toekomstperspectieven, daaraan merk je wel dat ze echt met je begaan zijn.”

Meer van dit?

Job in de kijker: Chauffeur
30 november 2022

Job in de kijker: Chauffeur

Lars werkt intussen zo’n drie jaar als chauffeur bij Deliva. Hij rijdt voornamelijk naar klanten in de Ardennen, Luxemburg en Frankrijk. Ook stoomt hij de nieuwe chauffeurs klaar voor hun l...
Lees meer
Job in de kijker: Technieker
30 november 2022

Job in de kijker: Technieker

Massimo werkt sinds 2009 bij de Technische Dienst als onderhoudstechnieker. Hij groeide door tot ploegbaas en leidt vandaag een team van drie techniekers.
Lees meer
IT manager Alato over de Deliva app
30 november 2022

IT manager Alato over de Deliva app

De Deliva app zal bij de meesten wel een belletje doen rinkelen. Hiermee plaatsen onze klanten onder andere hun bestellingen. Maar wist je dat de app doorheen de jaren een flinke evolutie d...
Lees meer