30.11.2022

Team in de kijker: team sales

Bij Deliva gaan we graag een stapje verder voor onze klanten. Wanneer zij bepaalde noden of vragen hebben, willen wij die beantwoorden. Zelfs als we daarvoor totaal nieuwe producten moeten ontwikkelen. Een kolfje naar de hand van Peter en zijn collega Patrick.  Zij vertellen waardoor zij zo’n goed op elkaar ingespeeld salesteam vormen.

Hoelang werken jullie al bij Deliva? 

Peter: “Ik werk hier nu ongeveer zes jaar. Eerst ben ik gestart als R&D manager, maar die functie is uitgegroeid tot overkoepelend Sales & R&D manager.”

Patrick: “Ik ben drie maanden bezig als key accountmanager.”

Wat is de verantwoordelijkheid van jullie dienst binnen het bedrijf?

Peter: “Deliva is eigenlijk meer een ontwikkelingscentrum dan een puur salesbedrijf. Daardoor liggen R&D en Sales heel dicht bij elkaar: heel veel producten worden ontwikkeld op vraag van de klanten. Wij zijn het aanspreekpunt voor de klant en bekijken hoe we die zo goed mogelijk kunnen bedienen.”

Kan ieder zijn of haar taken binnen het team even toelichten? 

Patrick: “Ik sta als contactpersoon tussen de klant en Deliva. Peter is mijn rechtstreekse coach. Mijn achtergrond als kok helpt me om de noden en technische vragen van  klanten naar Peter toe te vertalen. Hij gaat dan vervolgens aan de slag met het R&D team om bijvoorbeeld een nieuw recept te ontwikkelen.”

Peter: “Dat klopt. Ook maak ik onder andere de vertaalslag van een culinair naar een industrieel recept. Daar komen toch heel wat extra facetten bij kijken, zoals houdbaarheid, stabilisering, etc. Vanuit mijn technische achtergrond kan ik ad hoc de mogelijkheden aftoetsen met de klant.”

Waarom kozen jullie ervoor om te werken voor Deliva? 

Peter: “Ik was voordien R&D directeur in een voedingsbedrijf in de vleeswereld. En normaal ging ik aan de slag bij een concurrent van Deliva, maar dat sprong last-minute af. Via het assesssmentbureau vernam ik dat bij Deliva een gelijkaardige functie openstond. Na twee gesprekken met Hans, General Manager, en Marleen, CEO, was het beklonken. Eigenlijk was het feit dat ik niet bij die concurrent ben aangenomen het beste dat me kon overkomen! Ik hoor hier thuis.”

Patrick: “Ik ben hier terechtgekomen via Quality Seekers, onze rekrutering- en selectiepartner die management profielen uit de professionele horecasector matcht met bedrijven. En ik moet zeggen dat ze goed werk verricht hebben: het klikte onmiddellijk! Vooral het menselijke aspect gaf de doorslag.”

Peter: “Dat klopt. Natuurlijk is de kennis en kunde van een kandidaat belangrijk, maar wij hechten zeker zoveel belang aan de vraag of die persoon in het team past. En bij Patrick voelden we al meteen dat dat het geval was. Dat was doorslaggevend voor Hans én voor mij. Want als je niet de juiste mindset hebt, lukt het niet.”

Is Deliva een goede werkgever? 

Patrick: “Het is een heel mooi bedrijf, je voelt duidelijk dat Marleen, Hans en Peter dezelfde mentaliteit delen: we care about people. Ze hebben zowel oog voor de klant als voor de medewerkers. Ik woon in Brugge en reis elke dag op en af. Maar dat stoort me niet. Ik heb niet het gevoel dat ik moet gaan werken. Het voelt gewoon juist.” 

Peter: “Ik ben ook drie kwartier onderweg, maar heb ook nog geen enkele keer gedacht: ‘oh nee, ik moet gaan werken’. De vleeswereld van waaruit ik kom is ook veel beperkter. Bij Deliva houden we ons met zoveel soorten producten bezig. Voor R&D is de ‘speeltuin’ zoveel groter, dat biedt ruimte voor creativiteit. Én we hebben allemaal de neus in dezelfde richting. Dat bepaalt volgens mij ook wel het succes van Deliva.”

Werken jullie soms nauw samen met andere teams binnen het bedrijf? Met welke teams? Hoe verloopt die samenwerking?

Peter: “We werken constant met andere teams samen. Eigenlijk overlappen R&D, productie, kwaliteit, aankoop en verkoop elkaar. Ons grote landschapskantoor komt daar goed bij van pas.”

Patrick: “Dat is inderdaad heel aangenaam werken. Je zit met alle actoren samen en kunt dus heel kort op de bal spelen. Ook in geval van problemen kun je heel snel schakelen. We werken allemaal samen en iedereen is heel betrokken.”

Wat maakt van jullie zo'n goed team? 

Peter: “We zijn enorm complementair. Ik ben eerder de chaoot en zit altijd boordevol ideeën. Patrick is wat meer gestructureerd en rustiger naar de klanten toe.”

Patrick: “We verstaan elkaar en zijn beiden heel gedisciplineerd. We weten dat we elkaar kunnen vertrouwen. Soms moet je ook een beetje good cop, bad cop spelen naar de klant. Peter kan heel goed en respectvol grenzen trekken.”

Peter: “Je hoort het: ik ben altijd de bad cop.” (lacht)

Doen jullie soms activiteiten samen buiten het werk? Zo ja, welke?

Peter: “Toevallig zijn we vrijdag na ons laatste klantenbezoek nog een Duveltje gaan drinken. Ik probeer sowieso een paar keer per jaar eens met de verschillende teams te gaan eten. Je moet elkaar toch ook een beetje buiten de werkcontext leren kennen.”

Hebben jullie leuke anekdotes?

Peter: “Ik denk dat we voor echte anekdotes nog niet lang genoeg samenwerken, maar we hebben wel al veel gelachen.”

Patrick: “Ja, qua humor zitten we zeker op dezelfde golflengte. Toen Peter met verlof was, wilden de collega’s me trouwens verleiden om op Peter zijn werkplek te gaan zitten. Ik heb dat aanbod wijselijk afgeslagen, want ik wist dat ze me er sowieso gingen bijlappen en hem een foto bezorgen van de ‘nieuwe Peter’!”

UITSMIJTERS, LEUKE VRAGEN

Wie is de sfeermaker in het team?

Beiden
 

Wie maakt de flauwste mopjes? 

Peter: “Ik maak echt heel flauwe moppen.” 

 

Wie heeft de beste muzieksmaak? En wie de slechtste?

Peter heeft wellicht de beste muzieksmaak: hij speelt al van zijn 15e in een rockband.

Wie heeft de meest gekke hobby? 

Peter is zanger-gitarist bij een rockband: Cats N Dogs.

 

Wat zijn de hobby's van alle teamleden?

Patrick: “Ik lees heel veel, in drie talen. Ik ben van nature heel nieuwsgierig en wil overal het fijne van weten. Ook ben ik enorm geboeid door kunst, en in het bijzonder het creatief proces.”

 

Als er een award zou worden uitgedeeld voor beste team binnen het bedrijf, waarom moeten jullie deze dan winnen? 

Eigenlijk is heel Deliva één team. Je bent maar zo sterk als de zwakste schakel. 

Meer van dit?

Job in de kijker: Marleen
27 april 2023

Job in de kijker: Marleen

Iedereen die al eens bij Deliva kwam, is het er unaniem over eens: de kantine is dé place to be. Want daar word je goed gesoigneerd. Of je nu zin he...
Lees meer
Job in de kijker: Antonietta
25 april 2023

Job in de kijker: Antonietta

Wie bij Deliva binnenkomt, kan niet naast de stralende verschijning van Antonietta kijken. Ze is meestal in de weer met stofzuiger of dweil, maar neemt gegarandeerd de tijd om je hartelijk ...
Lees meer
Job in de kijker: Chauffeur
30 november 2022

Job in de kijker: Chauffeur

Lars werkt intussen zo’n drie jaar als chauffeur bij Deliva. Hij rijdt voornamelijk naar klanten in de Ardennen, Luxemburg en Frankrijk. Ook stoomt hij de nieuwe chauffeurs klaar voor hun l...
Lees meer