30.11.2022

Job in de kijker: Chauffeur

Lars werkt intussen zo’n drie jaar als chauffeur bij Deliva. Hij rijdt voornamelijk naar klanten in de Ardennen, Luxemburg en Frankrijk. Ook stoomt hij de nieuwe chauffeurs klaar voor hun loopbaan.

 

 

“Ik zit al twintig jaar in het vak en de passie is er nog steeds”, opent Lars. “Ik werkte een tijdlang als transportmanager voor een ander bedrijf, maar het kriebelde om zelf terug de baan op te gaan. Via interim ben ik bij Deliva terechtgekomen. Ik vind het heerlijk om mijn ding te kunnen doen, rond te rijden en niet te veel gestoord te worden in mijn cabine. Ik werk graag op mezelf en het maakt niks uit als ik eens wat minder goedgezind ben. Je komt hier ’s morgens aan, je documenten liggen klaar en je vrachtwagen is geladen. Na een korte veiligheidscontrole stap je binnen in je eigen wereld en start het avontuur. De klanten waar ik kom, liggen vaak een beetje afgelegen. De prachtige landschappen die ik doorkruis, maken de job nóg mooier.”

 

 

 

“De landschappen maken de job nog mooier!”

Quote

Jagen is fouten maken

“Je moet als chauffeur wel over de nodige stressbestendigheid beschikken”, vertelt Lars. “Ik heb het verkeer op twintig jaar tijd toch wel sterk zien veranderen. Het is een pak drukker op de baan en dat schept natuurlijk regelmatig gevaarlijke situaties. Mijn devies: niet jagen. Want jagen is fouten maken. Gelukkig rijden wij bij Deliva niet op tijd. Zowat een unicum in het transport. Onze klanten weten dat ze erop kunnen vertrouwen dat we eraan komen, maar dat onze aankomst niet tot op de minuut is getimed. Dat geeft ook gemoedsrust onderweg.”

Onmisbare kwaliteiten

Lars geeft nog enkele tips mee voor kandidaat-chauffeurs. “Het is belangrijk om er te allen tijde je hoofd bij te houden. Je bestuurt een grote vrachtwagen, dus je moet je sowieso altijd goed aan de regels houden en vooruitdenken. Eigenlijk moet je continu het verkeer rondom je lezen. En natuurlijk is klantvriendelijkheid ook een must. Je vertegenwoordigt tenslotte het bedrijf.”

 

Typisch Deliva

“Deliva geeft veel vertrouwen en zelfstandigheid, dat apprecieer ik enorm. Plus: je wordt hier goed gesoigneerd ’s middags. Er staat een koud én warm buffet klaar waar je à volonté van mag smullen. Da’s ook wel een groot pluspunt!”

 

Zegt een job als chauffeur bij Deliva jou ook wel iets? Of ken je de geknipte kandidaat voor deze job? Het departement Logistiek is op zoek naar extra chauffeurs. Bekijk de volledige vacature of solliciteer meteen via www.workwithpleasure.be.

More of this?

Work with pleasure at Deliva
26 June 2023

Work with pleasure at Deliva

Working at Deliva, Umami, and Clean Minds is a celebration, and we want new colleagues to know it right away!
Read more
Team in de kijker: IT
27 April 2023

Team in de kijker: IT

Alato, Yannick en Robin zijn de drie musketiers van IT. Je vindt hen meestal op Deliva, maar springen evenzeer te hulp wanneer er IT-problemen zijn op externe sites. En het mag gezegd: de v...
Read more