16.03.2023

Job in de kijker: Chauffeur

Lars werkt intussen zo’n drie jaar als chauffeur bij Deliva. Hij rijdt voornamelijk naar klanten in de Ardennen, Luxemburg en Frankrijk. Ook stoomt hij de nieuwe chauffeurs klaar voor hun loopbaan.

 

 

“Ik zit al twintig jaar in het vak en de passie is er nog steeds”, opent Lars. “Ik werkte een tijdlang als transportmanager voor een ander bedrijf, maar het kriebelde om zelf terug de baan op te gaan. Via interim ben ik bij Deliva terechtgekomen. Ik vind het heerlijk om mijn ding te kunnen doen, rond te rijden en niet te veel gestoord te worden in mijn cabine. Ik werk graag op mezelf en het maakt niks uit als ik eens wat minder goedgezind ben. Je komt hier ’s morgens aan, je documenten liggen klaar en je vrachtwagen is geladen. Na een korte veiligheidscontrole stap je binnen in je eigen wereld en start het avontuur. De klanten waar ik kom, liggen vaak een beetje afgelegen. De prachtige landschappen die ik doorkruis, maken de job nóg mooier.”

 

 

 

“De landschappen maken de job nog mooier!”

Quote

Jagen is fouten maken

“Je moet als chauffeur wel over de nodige stressbestendigheid beschikken”, vertelt Lars. “Ik heb het verkeer op twintig jaar tijd toch wel sterk zien veranderen. Het is een pak drukker op de baan en dat schept natuurlijk regelmatig gevaarlijke situaties. Mijn devies: niet jagen. Want jagen is fouten maken. Gelukkig rijden wij bij Deliva niet op tijd. Zowat een unicum in het transport. Onze klanten weten dat ze erop kunnen vertrouwen dat we eraan komen, maar dat onze aankomst niet tot op de minuut is getimed. Dat geeft ook gemoedsrust onderweg.”

Onmisbare kwaliteiten

Lars geeft nog enkele tips mee voor kandidaat-chauffeurs. “Het is belangrijk om er te allen tijde je hoofd bij te houden. Je bestuurt een grote vrachtwagen, dus je moet je sowieso altijd goed aan de regels houden en vooruitdenken. Eigenlijk moet je continu het verkeer rondom je lezen. En natuurlijk is klantvriendelijkheid ook een must. Je vertegenwoordigt tenslotte het bedrijf.”

 

Typisch Deliva

“Deliva geeft veel vertrouwen en zelfstandigheid, dat apprecieer ik enorm. Plus: je wordt hier goed gesoigneerd ’s middags. Er staat een koud én warm buffet klaar waar je à volonté van mag smullen. Da’s ook wel een groot pluspunt!”

 

Zegt een job als chauffeur bij Deliva jou ook wel iets? Of ken je de geknipte kandidaat voor deze job? Het departement Logistiek is op zoek naar extra chauffeurs. Bekijk de volledige vacature of solliciteer meteen via www.workwithpleasure.be.

More of this?

De groep boven Deliva, Umami en Clean Minds uit Genk bij top drie beste Limburgse ondernemers van het jaar. “Ons geheime ingrediënt? Een no-nonsens aanpak met een familiale sfeer.”
8 December 2022

De groep boven Deliva, Umami en Clean Minds uit Genk bij top drie beste Limburgse ondernemers van het jaar. “Ons geheime ingrediënt? Een no-nonsens aanpak met een familiale sfeer.”

Woensdagavond werd de groep boven Deliva, Umami en Clean Minds uit Genk bekroond met een top 3 plaats als ‘ondernemer van het jaar’ van Limburg. De groep schrijft zijn succes grotendeels toe aan hu...
Read more
Job in de kijker: Technieker
30 November 2022

Job in de kijker: Technieker

Massimo werkt sinds 2009 bij de Technische Dienst als onderhoudstechnieker. Hij groeide door tot ploegbaas en leidt vandaag een team van drie techniekers.
Read more
IT manager Alato over de Deliva app
30 November 2022

IT manager Alato over de Deliva app

De Deliva app zal bij de meesten wel een belletje doen rinkelen. Hiermee plaatsen onze klanten onder andere hun bestellingen. Maar wist je dat de app doorheen de jaren een flinke evolutie d...
Read more