30.11.2022

Job in de kijker: Technieker

Massimo werkt sinds 2009 bij de Technische Dienst als onderhoudstechnieker. Hij groeide door tot ploegbaas en leidt vandaag een team van drie techniekers.

“Ik werk eigenlijk al bijna dertig jaar als technieker. Voordien was ik actief in de automobielsector en via de VDAB-site zag ik de vacature bij Deliva”, opent Massimo. “De job als onderhoudstechnieker is enorm gevarieerd. Wij werken zowel in de productiehal als bij de kantoren. Dat kunnen herstellingen of onderhoud van mechanische, elektrische, hydraulische en pneumatische systemen zijn, maar ook sanitair en laswerk. Onze taken gaan van het oplossen van machinestoringen tot het repareren van een kapot tv-scherm. Je moet een beetje van alle markten thuis zijn.”

“Je motivatie brengt je waar je wil geraken!”

Quote

One for the team

“Je moet als technieker natuurlijk wel handig zijn”, vertelt Massimo. “Je bent het eerste aanspreekpunt in het bedrijf als er iets moet gerepareerd worden. We proberen het altijd eerst zelf op te lossen, maar als het gaat over een erg specifieke handeling, zoals gassen bijvullen, verwittigen we de leverancier van de machine. We werken in teamverband, en er zijn drie shifts. Nachtwerk komt in principe niet voor bij ons, maar er is wel een wachtdienst voor als er zich ’s avonds of in het weekend problemen voordoen. En natuurlijk is wat flexibiliteit naar je collega’s toe ook wel fijn. We laten elkaar niet in de steek.”

Onmisbare kwaliteiten

Massimo geeft nog enkele tips mee voor kandidaat-techniekers. “Als je een hart hebt voor techniek, is dit een geweldige job. De technologie gaat steeds verder, dus je moet je continu blijven ontwikkelen. Die uitdaging houdt de job boeiend. Als je gemotiveerd bent, geraak je wel waar je wil zijn.”

 

Typisch Deliva

“Deliva denkt altijd vooruit. We werken met innovatieve apparaten die telkens weer nieuwe uitdagingen bieden. En de teamspirit is voelbaar in heel het bedrijf: iedereen kan bij elkaar terecht.”

Zegt een job als technieker bij Deliva jou ook wel iets? Of ken je de geknipte kandidaat voor deze job? De Technische Dienst is op zoek naar extra medewerkers. Bekijk de volledige vacature of solliciteer meteen via www.workwithpleasure.be.

More of this?

Job in de kijker: Marleen
27 April 2023

Job in de kijker: Marleen

Iedereen die al eens bij Deliva kwam, is het er unaniem over eens: de kantine is dé place to be. Want daar word je goed gesoigneerd. Of je nu zin he...
Read more
Job in de kijker: Antonietta
25 April 2023

Job in de kijker: Antonietta

Wie bij Deliva binnenkomt, kan niet naast de stralende verschijning van Antonietta kijken. Ze is meestal in de weer met stofzuiger of dweil, maar neemt gegarandeerd de tijd om je hartelijk ...
Read more